loading

Preturi pediatrie

Injecție subcutanată 60 Lei
Vaccinare 50 Lei
Control 150 Lei
Aviz epidemiologic 40 Lei
Consult 200 Lei
Aspiratie nazala 50 Lei
Aerosol 50 Lei
Adeverinta 50 Lei

Pediatrie

Pediatria este specialitatea medicala care se ocupa cu studiul, prevenția și tratarea bolilor întâlnite la copii, de la 0 la 18 ani. Specialiștii sunt medicii pediatri. Aceștia se ocupa, alături de medicul de familie și alți specialiști din sanatate, de asemenea, de urmarirea creșterii și dezvoltarii normale a copiilor, având rolul nu doar de a trata, ci și de a semnala părinților orice motiv de îngrijorare în privința dezvoltării copilului.

In ultima perioada, in pediatrie s-au dezvoltat sub-specialitati precum: cardiologie, pneumologie, nefrologie, gastroenterologie, neurologie, psihiatrie etc. Aceasta permite, de fapt, o aprofundare si o acuratete necesare pentru aplicarea celor mai noi cunostinte in domenii de ultraspecializare.

Acum as dori sa va spun câteva lucruri despre vizita la medicul pediatru.

Pentru ca intalnirea cu medicul sa decurga fara probleme, parintii ar trebui sa evite sa ii mai sperie pe copii amenintand ca ii duc la doctor sa le faca injectie, daca sunt neascultatori sau obraznici. Medicul trebuie prezentat ca un prieten.

Vizita într-o clinica privata presupune în primul rand existenta unui spatiu foarte curat, cald, luminos, spatios si sigur prin masuri de igiena, mai ales.

Exista conditii pentru inregistrarea greutății, inaltimii, temperaturii, tensiunii arteriale, saturației oxigenului, totul cu masuri perfecte de igiena. In al doilea rand, este redus la minimum timpul de asteptare pentru copii.

Vizita in cabinet este limitata la 20-30 de minute, timp in care medicul face intai o anamneza, pentru a afla de ce a fost copilul adus, iar aici sunt mai multe variante. Poate fi vorba de o evaluare de rutina la un copil sănătos sau poate fi vorba despre o stare de boala acuta sau cronica la nivelul aparatului respirator, digestiv, cardiac, urinar etc.

Este foarte important ca medicul sa vorbeasca cu familia, sa stie exact care este starea de sanatate a parintilor sau chiar a bunicilor, mai ales daca este vorba de o boala alergica sau o alta boala cu transmitere ereditara, de exemplu.

Dupa anamneza, care dureaza aproximativ 5 minute, pediatrul incepe sa aprecieze niste date de dezvoltare a copilului. Acesta este cantarit, masurat, fiindca orice boala evolueaza diferit pe un organism care e bine dezvoltat, armonios, din punct de vedere nutritional sau daca, dimpotriva, exista deficiente de dezvoltare.

Urmeaza examenul clinic propriu-zis, dupa o discutie si cu copilul. Daca este mai mare, se recomanda sa fie chiar intrebat daca este de acord. Pentru a-l convinge, pot fi folosite tot felul de tehnici, in functie de experienta si indemanarea doctorului. Insa copilul se dezbraca intotdeauna cu unul dintre parinti alaturi. La examinare trebuie sa fie prezenti parintii, unul dintre ei. Niciodata nu se examineaza un copil singur.

Dupa examenul clinic, copilul este imbracat, iar medicul explica intr-un mod cat mai concis familiei ce a aflat in urma examinarii si ce planuri sunt pentru elucidarea diagnosticului si tratament. Este foarte important sa li se spuna parintilor de ce investigatii are nevoie copilul si sa le fie inmanata o lista. Dupa caz, trebuie sa fie explicat tratamentul de care el are nevoie.

Daca parintii au intrebari, nelamuriri si solicita anumite detalii suplimentare, medicul trebuie sa le facă precizarile necesare.

Medicul trebuie sa conduca dialogul deoarece de multe ori se directioneaza discutia pe alte planuri si se pierde timp esential.

Pregatirea pentru vizita la medicul pediatru

In cazul in care se presupune ca vor fi facute investigatii medicale, iar vizita este programata dimineata, pe cat posibil, copilul ar trebui sa fie adus nemancat. Parintele poate lua la el un pachetel cu mancare, care va fi utilizat pentru dupa vizita si dupa recoltare de probe.

Daca este vorba de recoltare de sange, este bine sa fie facute pe nemancate. Valorile normale de referinta sunt la un organism care nu a mancat. Exista anumite valori care se modifica dupa masa, de pilda glicemia sau grasimile din sange, dar chiar si numarul de globule albe se modifica, daca a primit un pranz copios.

Cel mai important în cadrul vizitei la medicul pediatru este colaborarea părinților cu acesta, pentru ca micul pacient sa se simta încurajat de mama, de tata ca el sa aibă încredere în pediatru, sa colaboreze cu acesta, bineînțeles pe cât posibil, în funcție și de vârstă copilului.

Acestea fiind spuse, va așteptăm la o vizita în cabinetul de pediatrie al clinicii noastre.

SUNA ACUM TRIMITE EMAIL