loading

Oftalmologie

Consultatie (biomicroscopie, dioptron, prescriere ochelari) – medic specialist150 Lei
Consultatie control – medic specialist130 Lei
Biomicroscopie50 Lei
Dioptron40 Lei
Drenaj canal lacrimal50 Lei
Electrocauterizare veruci palpebrale/buc sau/cmp50 Lei
Examen fund de ochi35 Lei
Excizie chirurgicala a xantelasmei/ochi200 Lei
Excizie si sutura chist dermoid280 Lei
Extractie corpi straini45 Lei
Injectie subconjunctivala20 Lei
Pansament ocular35 Lei
Prescriere lentile de contact80 Lei
Spalatura oftalmica25 Lei
Sutura plaga conjunctivala150 Lei
Extractie corpi straini45 Lei
Test Schimer50 Lei
Testare simt cromatic60 Lei
Tonometrie60 Lei

Oftalmologie

Oftalmologia este ramura medicinei care se ocupa cu anatomia, fiziologia, tratamentul si chirurgia ochilor, inclusiv zonele adiacente. In timp ce oftalmologia este o disciplina bine definita in medicina, exista si sub-specialitati ale acesteia, cele mai comune fiind urmatoarele:

-Oftalmologie pediatrica – pentru tratarea tulburarilor oculare ale sugarilor si copiilor mici, inclusiv strabism (ochi nealiniati)
-Neuro-oftalmologie – se ocupa de tulburarile de vedere cauzate de probleme ale sistemului nervos, in special ale creierului
-Patologia oftalmologica – implica diagnosticarea starii neoplazice a ochiului (cunoscuta si ca patologie chirurgicala sau oftalmologie chirurgicala)
-Oncologie oculara, o subspecializare axata in principal pe tumorile oculare si cancerul ochiului sau partilor acestuia.

Un oftalmolog este un medic care este specializat in ingrijirea totala a ochilor, inclusiv in diagnosticarea, gestionarea si tratamentul afectiunilor si leziunilor oculare, care poate varia de la prescrierea de ochelari de vedere sau lentile de contact pana la efectuarea unei interventii chirurgicale oculare. Pe langa ingrijirea pacientului, oftalmologii pot fi, de asemenea, implicati in cercetari stiintifice pentru a determina cauzele si remediile problemelor de vedere sau ale bolilor oculare.

Oftalmologii sunt diferiti de optometristi si opticieni. Optometristii sunt autorizati sa practice optometria (nu medicina), care implica examinarea ochiului numai in scopul diagnosticarii anomaliilor vederii si prescrierea de lentile corective. Un optician, pe de alta parte, are abilitati tehnice pentru a verifica si a monta lentilele si ramele de ochelari. Cunostintele si expertiza lor cu privire la ingrijirea si tratamentul ochilor sunt limitate in comparatie cu oftalmologii.

SUNA ACUM TRIMITE EMAIL